به گزارش اگزیم نیوز، «عباس آرگون» امروز (شنبه) در گفتوگویی دباره تاثیر عضویت ایران در «بریکس» بر مسایل سیاسی و اقتصادی کشور، افزود: اگر بتوان در مسیر فرآیند جهانی شدن، زمینه توسعه دیپلماسی تجاری را در کشور فراهم کنیم، شاهد کسب برخی از موفقیتها در ایران خواهیم بود.
وی گسترش فعالیتهای اقتصادی و بازرگانی با چنین کشورهایی را ضروری دانست و گفت: در کنار موضوع مربوط به «بریکس»، مسایل دیگری مانند اوراسیا و شانگهای در کشور وجود دارد که با توجه به اهمیت این نوع پیمانها، تاکنون پیگیری های زیادی در این زمینه صورت گرفته است زیرا پیشرفت و جهش اقتصادی هر کشوری نیازمند توسعه تعاملات بینالمللی و حضور فعال در بازارهای جهانی است.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تهران با بیان آنکه حضور در پیمانهای بینالمللی و منطقهای از اهمیت زیادی در توسعه تعاملات اقتصادی هر کشور برخوردار است، اظهار داشت: «بریکس» توسط قدرتهای اقتصادی نوظهور دنیا مانند کشورهای برزیل، چین، هند، آفریقا و روسیه تشکیل شده و دارای یک گستره فرامنطقهای و جهانی است که در چند قاره قرار دارند.
به گفته آرگون، به غیر از آفریقای جنوبی، کشورهای روسیه، چین، برزیل و هند در بین هفت کشور نخست از نظر مساحت قرار دارند و یک سوم از کره زمین را به خود اختصاص دادهاند.
وی ادامه داد: همچنین از نظر جمعیتی بیش از ۴۰ درصد جمعیت دنیا در این کشورها قرار دارند و از میان این کشورها، ۲ کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: در اجلاس اخیر قرار بر این شد تا ۶ کشور به «بریکس» اضافه شوند، افزایش مبادلات تجاری و بینالمللی، کاهش وابستگی به اقتصاد اروپا و آمریکا، تشکیل بانک توسعه، استفاده از پتانسیل کشورهای در حال توسعه برای تغییر مناسبات اقتصاد جهانی و تاثیرگذاری مثبت در بحرانهای سیاسی و اقتصادی مهم جهانی به عنوان کارکردهای عمده این پیمان تلقی میشوند که بیشتر در حوزه پولی و مالی هستند.
وی با اعلام اینکه عضویت در این پیمان ایجاد کننده فرصت مناسب برای ایران است، گفت: اگر بتوان در این پیمان ایفای نقش کرد و از امکانات و ظرفیتهای موجود نهایت استفاده را داشته باشیم به موفقیتهای بزرگی دست پیدا خواهیم کرد.
آرگون تاکید کرد: ایران باید بتواند به نوعی خارج از تحریمهای آمریکا با این کشورها همکاری داشته باشد و نباید توجهی به محدودیتهای اعمال شده از سوی آمریکا داشت.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تهران افزود: در حوزه داخلی هم در کشور نیازمند تقویت تکنولوژی، ایجاد یکپارچگی در حوزه سیاستگذاریهای تجاری کشور و وجود استراتژی مناسب از بهرهمندی امکانات بینالمللی هستیم تا بتوان در زنجیره ارزش جهانی قرار بگیریم.
وی گفت: در این صورت میتوان از امکان تولید کالاهای باکیفیت و با تکنولوژی بالاتر برخوردار باشیم و با ایجاد ثبات در قوانین و مقررات زمینه پیشبینی پذیری شرایط اقتصادی کشور فراهم خواهد شد که از این طریق زمینه جذب سرمایه در کشور فراهم میشود و میتوان حضور پررنگتری را در بازارهای جهانی داشته باشیم.
آرگون به تاثیر عضویت ایران در پیمان «بریکس» بر بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: در صورت ایجاد رشد و توسعه اقتصادی زمینه رونق بازار سرمایه فراهم خواهد شد و شرکتهای اصلی حاضر بر بازار بر موقعیت مناسبی قرار خواهند گرفت.
نظر شما